Причиною відмови у візиті стало незаконне ув'язнення на території Російської Федерації українського кінорежисера Олега Сенцова.

Як повідомляє УП, Жана Люка Годара запросив відвідати Ермітаж директор відділу сучасного мистецтва музею Дмитро Озерець, на що французький режисер відповів:

"Спасибі за ваше запрошення, але, враховуючи умови утримання під вартою режисера Олега Сенцова, я не маю права відвідувати Ермітаж у цей час, незважаючи на моє дружнє ставлення до російського народу".

Кіножурнал So film опублікував дослівну відповідь француза директору відділу сучасного мистецтва Ермітажу.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

З якого саме приводу представники Ермітажу запросили французького режисера, не уточнюється.

Нагадаємо, в серпні цього року французький режисер Жан-Люк Годар та його британський колега Кен Лоуч, закликали звільнити українського політв'язня Олега Сенцова.

У листопаді десятки французьких культурних діячів і діячів мистецтва з інших країн виступили з відкритим листом до західних лідерів із закликом вплинути на Кремль, з метою звільнення політв'язня українського режисера Олега Сенцова з російської колонії. Серед них також був Годар.

У своїй заяві вони порівняли Олегга Сенцова з відомими радянськими письменниками-дисидентами, як Василь Гроссман та Олександр Солженіцин, яких переслідував тоталітарний режим за їхні ідеї та погляди.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Олег Сенцов був засуджений в Росії до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у створенні терористичної групи, що діяла в Криму. У травні 2018 року він оголосив голодування, вимагаючи відпустити всіх українських політв'язнів, утримуваних у російських в'язницях. Сенцов голодував понад 140 днів.

Нагадаємо, Олег Сенцов став лауреатом престижної міжнародної премії.

Також раніше портал Знай.UA писав: "Вбити терориста Сенцова": у Парижі відбулася дивна "контракція".

Читайте також: ФСБ видніше: Сенцов трохи не помер від голоду, але в російській в'язниці думають інакше