На 97 році життя помер легендарний український вчений, основоположник сучасної школи перекладознавства – Ілько Корунець.

Ілько Корунець народився 15 лютого 1922 року в селі Семенівка Лисянського району Черкаської області. Він був засновником сучасної української школи перекладознавства і професором кафедри англійської філології та перекладу Київського національного лінгвістичного університету. Вчений помер 18 листопада.

«Ця сумна звістка глибоко стривожила серця студентів і викладачів, які любили і поважали його за доброзичливість, людяність, порядність і щирість. Світла пам'ять про Ілька Вакуловича буде жити в його наукових працях і збережеться у наших вдячних серцях», — мовиться в повідомленні Університету.

Ілько Корунець був членом спілки письменників України, займався критикою перекладів і здійснював художні переклади з німецької, англійської та італійської мов. Він перекладав на українську мову твори Джанні Родарі, Оскара Уайлда, Уолта Діснея і інших. Також Ілько Корунец є автором більше сотні наукових праць. За своє життя підготував 22 кандидатів філологічних наук.

На долю Ілька Вакулович випала нелегка доля бути свідком Голодомору українського народу в 1932-1933 роках. У 2002 році він був удостоєний звання Doctor Honoris Causa.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Знай.uа" писав про те, що помер культовий радянський режисер. Театральний режисер Эймунтасе Някрошюс працював до останнього, лікарі не можуть пояснити причин. Він не дожив до свого 66-річчя всього один день.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в понеділок, 19 листопада, трагічна звістка облетіла фанатів культової стрічки "П'ятий елемент" - стало відомо про раптову смерть одного з акторів Джона Блузала.

Нагадаємо, в суботу, 17 листопада, з'явилася інформація про те, що помер відомий співак 90-х Євген Осін, у власній квартирі в Москві. Артистові було всього 54 роки.