Завдяки американським і європейським санкцій, Росія «втратила» 6% зростання. Економічні результати призводить Bloomberg.


Враховуючи всі негативні фактори, російський ВВП в даний момент на 10% менше, ніж той, який їй пророкували п'ять років тому. Також, не рахуючи санкцій, російську економіку впевнено уповільнює дешева нафта, грошово-кредитна політика Центробанку РФ, спрямована на стримування інфляції в збиток економічному зростанню, а також те, що інвестори втратили інтерес до економік країн, які розвиваються, що і посприяло виведення капіталу.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції


Експерти прогнозують, що санкції на Москву будуть тільки посилюватися, так що в Росії економічного "дива" чекати не треба. Між тим, російська влада очікує, що після 2020 року ВВП почне зростання більш ніж на 3% в рік. Прогноз російського уряду на цей рік досить оптимістичний і передбачає зростання в районі 1,5-2%. Наступний рік ознаменується підвищенням ПДВ з 18% до 20%.

Нагадаємо, Рубль помер: росіянам дали всього кілька днів, Путін шукає корвалол

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В найближчі два тижні рубль буде балансувати на межі падіння, а після новорічних свят майже гарантовано відбудеться новий обвал. Про це повідомляє "Лента" з посиланням на заступника директора аналітичного департаменту "Альпарі" Анну Кокореву.

Російський рубль
Російський рубль

Вона нагадала, що законопроект про нові антиросійські санкції США, ймовірно, не встигнуть розглянути до кінця року, отже, всі негативні очікування та наслідки, пов'язані з обмежувальними заходами щодо Москви, переносяться на січень-лютий.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Санкції в дії: прикордонники "закрили" в Маріуполі десяток судів, які відвідували Крим

У портах Бердянська і Маріуполя перебувають судна, затримані за незаконний захід у порти окупованого Криму. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Також Знай.uа" писав про те, що Санкції під ялинку: США остаточно знищать Росію, і вже відомо, як

Помічник держсекретаря сша щодо міжнародної безпеки і нерозповсюдження Крістофер Форд пообіцяв Росії "жовте життя", пишуть ЗМІ.