У вівторок, 4 грудня в Одесі помер відомий український мультиплікатор, член правління Одеського відділення Національної спілки кінематографістів України Юрій Гриневич.

Цю інформацію повідомили в прес-службі Одеської кіностудії агентству Уніан.

Відомо, що талановитий мультиплікатор покинув цей світ у віці 46 років.

Одними з найбільш відомих його робіт є анімаційний серіал "Маски-шоу", кліпи для кабаре-дуету "Академія", заставки для "Джентльмен-шоу" і відеожурнала "Каламбур".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Колектив Одеської кіностудії висловив співчуття родичам, друзям та близьким Гриневича.

7 грудня всі бажаючі зможуть вшанувати пам'ять Юрія Гриневича в кінозалі Одеської кіностудії.

Нагадаємо, в Москві на 49-му році життя помер відомий актор Віталій Ендовицкий. Найбільше він був відомий публіці за серіалами "Універ", "Слід", "Свідки", "Катіна любов", "Карпов", "Маруся", "Следак".

Як повідомляють російські ЗМІ, актор загинув у лікарні після перенесеного ним інфаркту. Його поховають у рідному Воронежі 5 грудня.

Раніше повідомлялося, що у четвер, 29 листопада, стало відомо про смерть відомої голлівудської сценаристки і продюсера Глорії Кац в Лос-Анджелесі. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

У повідомленні сказано, що 76-річна Кац померла 28 листопада в медичному центрі після тривалої боротьби з раком.

Вона була відома, зокрема, щодо співпраці з режисером Джорджем Лукасом. Разом зі своїм чоловіком Уіллардом Хайком вона написала сценарії до фільмів "Зоряні війни" і "Американські графіті". Також Кац спільно з чоловіком відома як автор сценарію до фільмів "Індіана Джонс і храм долі" і "Говард-качка".

Раніше Знай.uа повідомляв, що на 97 році життя помер легендарний український вчений, основоположник сучасної школи перекладознавства – Ілько Корунец.

Також Знай.uа писав, що на 81 році не стало знаменитого композитора, артиста Ігоря Лученока.