У понеділок, 3 грудня, помер відомий російський письменник Андрій Бітов. Йому було 82 роки. Про це повідомила літературний критик Галина Юзефович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Люди, погані новини. Тільки що моя мама Ганна Бердичівська дзвонила з Бауманської лікарні. Андрій Бітов помер сьогодні», - написала про трагедію Юзефович.

Як відомо, Андрій Бітов — один із засновників постмодернізму в російській літературі, лауреат премій журналів «Дружба народів», «Новий світ», «Іноземна література». За його сценаріями були зняті фільми «Маленький утікач» і «У четвер і більше ніколи».

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Варто відзначити, що у бібліографії Бітова є такі праці: «Пушкінський дім», «Викладач симетрії: роман-ехо», «Відлітаючий Монахов: роман-пунктир», «Аптекарський острів», «Сім подорожей», «Дні людини», «Оголошені», «Віднімання зайця» та інші книги.

Ребят, плохие новости. Только что моя мама Анна Бердичевская звонила из Бауманской больницы. Андрей Битов умер...

Geplaatst door Galina Yuzefovich op Maandag 3 december 2018

Раніше повідомлялося, що 29 листопада помер захисник київського "Динамо" Віктор Матвієнко. Віктор Антонович помер у віці 70 років.

"Перестало битися серце доброї, чесної, порядної, щирої і чудової людини і справжнього друга. ФК "Динамо" Київ висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям і колегам Віктора Антоновича, всім уболівальникам нашого клубу. Вічна пам'ять. Нехай земля буде пухом…", - йдеться в повідомленні клубу.

Нагадаємо, що ввечері 30 листопада Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються. Світові політики висловили свої співчуття і повагу.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США помер автор видатних творів у галузі абстрактного експресіонізму і мінімалізму американський скульптор, письменник Роберт Морріс. Він помер у віці 87 років.

Також портал Знай.uа писав, що у понеділок після боротьби з хворобою, у лікарні Лос-Анджелеса помер відомий кінопродюсер Семюель Хадіда. Компанія Metropolitan FilmExport, яку заснував батько Семюела, протягом багатьох років співпрацювала з New Line Cinema, Lionsgate і DreamWorks.