У Краматорську Донецької області журналіста Андрія Романенка жорстоко побили після того, як він вирішив зняти процес укладання асфальту комунальною службою.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Томіленко розповів, що у неділю, 9 грудня Романенко став свідком того, як у парку Пушкіна будівельники, незважаючи на сніг і дощ, укладають асфальт. Журналіст вирішив "зафіксувати неефективне використання коштів платників податків".

Андрій Романенко

За словами голови спілки журналістів, до Романенко підійшов чоловік, якого журналіст ідентифікував як бригадира, і став вимагати видалити відео. Романенко відповів, що виконує свої службові обов'язки. Після цих слів невідомий вдарив його в обличчя, відібрав телефон і змусив видалити зняте.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Журналіст розповів, що замовником будівельних робіт виступає управління капітального будівництва міськради Краматорська. Вони інцидент поки не коментують.

Після події Романенко звернувся в поліцію - написав заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

У Краматорському відділі ГУНП в Донецькій області виданню Радіо Свобода повідомили, що за фактом інциденту відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК.

"Зараз встановлюється точне місце злочину, після цього буде з'ясовано, хто проводив будівельні роботи", - заявили в поліції.

Нагадаємо, в Чернівцях стався вельми дикий випадок. За зауваження на вулиці чоловіка жорстоко побили. На даний момент потерпілий знаходиться в лікарні у важкому стані.

За інформацією місцевих журналістів, стало відомо, що між двома чоловіками стався серйозний скандал після того, як один видав іншому зауваження про паркування авто.

Як повідомляв "Знай.uа", звірячий напад у столиці: бешкетник накинувся на чоловіка з немовлям.

Також "Знай.uа" писав, недомати спробувала виправдати подвійне вбивство.