Командир екіпажу бронекатери «Бердянськ», який захоплений російськими окупантами, Р. Мокряк зажадав від слідчих органів, щоб до команди корабля зверталися як до військовополонених.

Адвокат Мокряка повідомив, що командир наполягає на негайному звільненні членів його екіпажу, так як це він віддавав накази й одноособово несе відповідальність за те, що відбувається на борту. Про це повідомляє видання "Донбас Times".

Крім того, командир «Бердянська» відмовився давати будь-які свідчення, поки інші моряки залишаються під вартою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в очікуванні проходу в Керченській протоці застрягли понад 140 суден з-за дій Російської Федерації. Наголошується, що раніше в кінці листопада в Керченській протоці стояло понад 400 суден, хоча в перші дні грудня ситуація покращилася, і їх кількість знизилася до 105. Таким чином, подібними діями РФ збільшує ризик аварійних ситуацій з-за накопичення суден на стоянках, стверджують прикордонники.

Як повідомляв портал "Знай.uа" батько полоненого українська моряка Василя Сороки, якого російські силовики захопили в Керченській протоці 25 листопада, записав зворушливе відеозвернення до синові. Його син, 27-річний Василь Сорока отримав важкі поранення під час незаконного нападу російського агресора на українські кораблі. Віктор не сидить склавши руки. Він стукає у всі двері, пише листи церковним ієрархам, послам і президентам. Адже він знає – його син там на нього сподівається.

"Знай.uа" писав, що про високу активність резервістів першої черги, які за власним бажанням хочуть пройти підготовку, заявив начальник Генерального штабу ВСУ Віктор Муженко. "Ми з сьогоднішнього дня (3 грудня - ред.) почали підготовку оперативного резерву номер один. І ми отримали бажаючих пройти підготовку набагато більше, ніж була наша потреба. І це великий плюс. Люди самі приходять, і навіть деякі ображаються – не потрапили", – заявив Віктор Муженко.