У Харкові Фрунзенський районний суд продовжив арешт трьом обвинуваченим у справі теракту, що стався біля харківського Палацу Спорту три роки тому – 22 лютого 2015. Жертвами нелюдського нападу стали чотири людини – двоє загинули на місці, ще двоє померли в лікарні. Поранення різного ступеня важкості отримали 11 осіб. Поліція затримала трьох обвинувачених у скоєнні цього теракту і продовжила їм арешт ще на два місяці.

Про це розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд продовжив арешт, тобто утримання в СІЗО ще на два місяці, до 10 лютого, всім трьом обвинуваченим у вибуху - Башлыкову, Дворнікову, Тетюцькому." Адвокат додав, що захист клопотав про домашній арешт для обвинувачених, однак клопотання було відхилено судом.

Також стало відомо, що був допитаний останній потерпілий – водій автомобіля "Газель", який опинився в самому серці вибуху і був травмований. Постраждалий зажадав компенсації.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Суд також допитав експерта-вибухотехніка, який показав, що причиною вибуху стала саме міна МОН-100. На його думку, всі інші висновки експертів про вибуховий пристрій носять відносний характер", - додав адвокат.

За його словами, після допиту вибухотехніка в його присутності були досліджені в якості речових доказів уламки, знайдені на місці вибуху: "Серед речових доказів були і осколки, вилучені у поранених в ході хірургічних операцій".

Наступне засідання суду, як стало відомо, призначено на 9 січня 2019 року, на 11:30.

22 лютого 2015 в Харкові при вибуху під час маршу активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули дві людини, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Тетюцького Віктора, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. Доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Нагадаємо, Москву замінували вздовж і впоперек, 10 торгових центрів евакуювали. Є натяки про "спланований теракт".

Посеред Москви замінували десять торгових центрів, людей масово евакуюють після повідомлення екстрених служб.

Напомним у Харкові українці прийшли під генеральне консульство країни-агресора Росії на акцію протесту проти того, що ворог робить у Керченській протоці. Як повідомляв "Знай.uа", поліція Ковеля отримала повідомлення про умисне вбивство одразу трьох людей. "Знай.uа" у Дубровицькому районі Рівненської області в воду з мосту впав автомобіль, двоє людей загинули.