У російському місті Благовєщенськ стався медичний скандал. В одній з лікарень пенсіонерці 63-х років, яка лежить в хірургії після операції, виконали "екстраординарну" перев'язку. Шви були перев'язані за допомогою….звичайного канцелярського скотчу, пише Амур.інфо з посиланням на слова дочки потерпілої – Анни.

"Маму поклали в лікарню минулого тижня, зробили операцію — видалили жовчний міхур. Після трьох днів у реанімації перевели в палату. Спочатку все було добре. Увечері в понеділок, 10 грудня, я приїхала до неї. Дивлюся — шви оброблені, але поверх бинтів замість лейкопластиру був звичайний канцелярський скотч!" — розповіла Ганна.

У лікарні Ганні заявили, що скотчем довелося скористатися так, як у медичному закладі закінчився лейкопластир. Тобто, виконуючи операцію, "доблесні" медики навіть не спромоглися перевірити, чи є під рукою все необхідне. Родичі хворої обурені до межі. Вони звернулися до Слідчого Комітету РФ, який негайно почав перевірку з цього приводу.

"Доречно було б перерозподілити по структурним підрозділам наявний лейкопластир. Лікарня на сьогоднішній день має всі можливості для своєчасної закупівлі витратних матеріалів, розповіли у відомстві. Повідомляється, що головлікар лікарні був звільнений після інциденту.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, що в Україні заборонили вакцину від найнебезпечнішої хвороби.

Варто нагадати, що в Одеській міській інфекційній лікарні від кору помер однорічний дитина. Померлому хлопчику Дмитрику всього рік і три місяці. Наголошується, що це вже третій аналогічний випадок в Одесі з початку року, коли кір стала причиною смерті дитини.

За попередніми даними, Діма заразився в обласній дитячій клінічній лікарні, де лежав з бронхітом. Потім стан хлопчика погіршився. Лікарі поставили діагноз - запалення легенів і поклали його в інфекціонку. В історії хвороби було зазначено, що у хлопчика були контакти з хворими на кір. Тим не менш через кілька днів стан дитини покращився і його виписали. Але через п'ять днів його знову госпіталізували в інфекційну лікарню. З лікарні в цей раз живим він не повернувся.

Напомним раніше повідомлялося, що в Україні доступно майже 400 тисяч доз вакцини від небезпечних хвороб. 392 200 доз вакцин КПК (від кору, паротиту та краснухи) виробництва США розподілили і відправили в регіони України. Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомляв Знай.uа, вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців.