Днями у Києві податківці у ході перевірки виявили численні порушення, пов'язані з нерозмитненими ювелірними виробами із золота.

Про це повідомили у Державній фіскальній службі.

У повідомленні йдеться, що співробітники виявили і вилучили нерозмитнені ювелірні вироби із золота на 53 кілограми.

"В рамках проведення операції "Мережа" та розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України на території Києва та області було встановлено низку спеціалізованих магазинів, які здійснюють продаж ювелірних виробів, ввезених в Україну поза митним контролем", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

працівники митниці
працівники митниці

Зазначається, що в рамках операції провели низку санкціонованих обшуків і вилучили 9 тисяч 702 ювелірних вироби загальною вагою близько 53 кг орієнтовною вартістю 27 мільйонів гривень.

поліція
поліція

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 18 грудня.

Відповідно до рішення КМУ Державну фіскальну службу було розподілено на Державну митну службу та Державну податкову службу.

У свою чергу у Міністерстві фінансів відзначили, що відповідна реорганізація є дуже необхідним кроком у реформуванні головного фіскального органу країни.

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів", — повідомив заступник міністра фінансів України Сергій Верланов.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у 2019 році податкова проведе понад 6 тисяч перевірок приватних компаній.

Також Знай.ua писав про те, що для тих, хто оформляє співробітників "у тіні" і затримує виплати зарплат будуть посилені покарання.