Індонезію знову сильно трясе від природних катаклізмів. Повідомляється, що на території країни стався потужний землетрус магнітудою 5,8.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру.

Так, землетрус стався біля міста Манокварі і столиці індонезійської провінції Західне Папуа на острові Нова Гвінея. Рятувальники повідомили, що магнітуда землетрусу склала 6,1. Епіцентр землетрусу був у Південному Манокварі і в Манокварі.

"Деякі з місцевих жителів запанікували і залишили свої будинки. Деякі зібралися в полі", - повідомили в Центрі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Також варто нагадати той факт, що Міністерство закордонних справ України рекомендує утриматися від поїздок до Індонезії, особливо від відвідин територій, які опинилися в зоні стихійного лиха. За останніми даними через цунамі в Індонезії загинули 429 людей.

Варто нагадати, що в середу, 26 грудня, італійську Сицилію струсонув потужний землетрус потужністю 4,8 бала. В даний час кількість постраждалих від землетрусу поблизу Катанні досягла близько 30 людей, стихія призвела до численних руйнувань будинків. Про це пише агентство Reuters, посилаючись на повідомлення місцевих чиновників.

Землетрус в Італії стався через два дні після виверження вулкана Етна, найвищого і найактивнішого вулкану в Європі. Вулкан викинув величезний стовп попелу в небо і викликав тимчасове закриття аеропорту міста Катанії, на східному узбережжі Сицилії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Індонезії цунамі знесло зі сцени музикантів місцевої рок-гурту Seventeen. Інцидент стався 22 грудня в місті Танджунг-Лесунг. На відео видно, як вокаліст розповідає про загибель трьох членів гурту. Він також повідомив, що два інших музиканта і його дружина пропали без вісті.

Нагадаємо, кількість загиблих в Індонезії побила всі трагічні "рекорди".

Як повідомляв Знай.uа смертоносне цунамі збирає кривавий урожай.

Знай.uа писав, цунамі змило музикантів разом з публікою: моторошне відео стихії вразило світ.