Ракети "Вільха" скоро надійдуть в армію.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак.

"Що стосується ракети "Вільха" - ми перебуваємо на завершальному етапі. Це хороша ракета, проте у нас є й інші розробки, які значно підвищать можливості артилерійських підрозділів ЗС України", - зазначив глава Міноборони Степан Полторак.

За його словами, в оборонному відомстві зараз також ставлять завдання створення протикорабельного комплексу. "Він повинен бути мобільним, щоб мав можливість маневру. Таким чином, ми зможемо підвищити рівень і можливості щодо збереження територіальної цілісності і морського узбережжя у недоторканності", - сказав Степан Полторак.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Навесні 2018 року на півдні Одеської області відбулися державні випробування ракетного комплексу "Вільха". Після цього президент Порошенко поставив завдання в 2018 році почати серійне виробництво.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії вперше зробили випробувальний постріл розпіареного ракетного комплексу "Авангард". Про це повідомляють російські ЗМІ. Зараз вже відомо, що керував запуском особисто президент Путін. Крім того, наголошується, що в ході планового польоту на величезній швидкості ракета вразила умовну ціль. Вже після випробувань Путін зазначив, що в наступному році "Авангард" потрапить під масовий випуск і буде відправлена в бойові підрозділи російської армії.

Як повідомляв портал "Знай.uа, Шепетівський ремотний завод, який в радянські часи славився гігантськими обсягами роботи, відновив виробничий цех, де будуть випускати нові бойові машини. На новому майданчику будуть відновлювати і модернізувати всі артилерійські системи, які є на озброєнні Збройних Сил України, у тому числі: 300 мм реактивну систему залпового вогню "Смерч" і 203-мм гаубицю "Півонія". Крім того, цех буде працювати над виготовленням перспективних зразків.
"Знай.uа" писав, що відома 93-а окрема механізована бригада "Холодний Яр" Збройних Сил України отримала всюдиходи UTV.