29 грудня міністр оборони України Степан Полторак заявив, що з 1 січня 2019 року збільшується грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних сил України затвердив, і я вчора підписав наказ, згідно з яким ми з 1 січня 2019 року підвищуємо грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ, в тому числі Сухопутних військ", - сказав глава оборонного відомства в ході робочої поїздки, яку він здійснив у Харківську область.

Міністр назвав нові суми. Так, в 2019 році командир бригади буде отримувати майже 26 тис. грн (раніше отримував 17 – 18 тисяч грн). Командир батальйону: 19 - 23 тисячі (раніше - 14 тисяч), а командир роти: 16 тис. грн (в цьому році - а не 12) тис. грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"В наступному, 2019 році, військовослужбовці військової служби за контрактом будуть отримувати більше 10 тис. гривень", - заявив глава Міноборони. Він зазначив, що мінімальне грошове забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання у районі проведення операції Об'єднаних сил, буде більше 20 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія застосує хімічну зброю на Донбасі. У всьому країна-агресор планує звинуватити Україну. Про такий провокації РФ розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький. В даний час ГУР відзначає ряд ознак, що вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту із застосуванням хімічно небезпечних отруйних речовин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", які були мотиви сумнозвісного конфлікту в Керченській протоці, коли Росія напала на Україну? Свою версію подій розповів міністр оборони України Степан Полторак. На думку міністра, РФ зробила це для того, щоб офіційний Київ не зміг посилити свою угруповання в Чорному морі.
"Знай.uа" писав, що складна ситуація склалася, коли Міністерство оборони України запропонувало Кабінету Міністрів перерозподілити бюджет відомства і за рахунок зменшення податків збільшити фінансування звільнених військовослужбовців. Йшлося про 60 мільйонів гривень.