В Санкт-Петербурзі помер радянський і російський літературознавець Борис Аверін, на момент смерті йому було 76 років.

Про смерть доктора філологічних наук повідомив письменник Андрій Аствацатуров на своїй сторінці в соціальній Мережі "ВКонтакте":

"Сьогодні помер Борис Валентинович Аверін — чудовий вчений, блискучий лектор, спеціаліст по Срібному століттю, добрий, сердечний чоловік".

З 1974 року Він працював на кафедрі історії російської літератури філологічного факультету Санкт-Петербурзького університету. У 1981 році вченому не дали захистити докторську дисертацію на тему автобіографічної прози через відмову цитувати Володимира Леніна.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Він присвятив свою наукову діяльність головним чином вивченню творчості Володимира Набокова. Він автор коментарів до ряду творів Набокова. Аверін також вивчав творчість інших письменників першої половини XX століття, в тому числі Івана Буніна. Відомий він і як дослідник історії Петергофа.

Також літературознавець працював на радіо і телебаченні в якості ведучого програм.

За словами рідних Аверіна, смерть настала внаслідок важкої хвороби. Про дату і місце прощання з ученим буде оголошено пізніше.

"У людини є лише три нещастя: смерть, хвороба і багатство. І якщо перших двох не можна уникнути, то від третьої — спаси мене боже", - колись сказав Борис Аверін, назвавши себе "найбагатшою людиною на Землі".

Нагадаємо, пішов з життя легендарний радянський актор Іван Бортник. Варто відзначити, що його найвідомішою роллю стала участь в картині "Місце зустрічі змінити не можна".

Відзначається, що він пішов з життя під час розмови з дружиною. Йому стало погано, різко піднялася температура. Бортник відразу ж розповів дружині, яка не переставала розмовляти з ним до самої смерті. Лікарі відзначають, що основною причиною смерті став тромб, або ж серцевий напад. На момент трагедії йому вимовнилось 79 років.

Раніше портал писав, що батька Дмитра Бікбаєва знайшли мертвим: поліція припускає самогубство.

Як повідомляв "Знай.uа", помер класик індійського кіно.

Також "Знай.uа" писав, що померла зірка серіалу "Доктор Хто".