Троє людей стали жертвами смертоносного тропічного шторму Пабук, який обрушився на Таїланд. Стихійне лихо охопило цілих вісім провінцій країни, на сьогодні офіційно визнані загиблими троє людей – точне число жертв поки встановлюється. Про це повідомляє місцеве видання Bankok Post.

За інформацією ЗМІ, яке в свою чергу посилається на директора Управління з попередження і ліквідації наслідків стихійних лих Таїланду Чаяпола Титисака, двоє людей загинули в округах два Пак Пхананг і Чалерм Пракиат.

Стихія призвела до евакуації в цілому 34 089 осіб з 240 постраждалих районів. Пабук викликав зливи, сильні хвилі на морі та поривчастий вітер.

Нагадаємо, на улюблений курорт українців насувається смертоносний шторм: з'явилися перші жертви.

З-за урагану почалися повені. Висота хвиль досягає 7 метрів. Також існує небезпека зсувів. У мережі активно публікують відео негоди.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Місцеві власті евакуювали десятки тисяч місцевих жителів і туристів. Було закрито поромне сполучення, авіакомпанія Bangkok Airways скасувала польоти.

Частина відпочиваючих встигли дістатися з островів до материка на переповнених поромах і кораблях, зафрахтованих спеціально для цієї мети. Інші не зможуть повернутися, поки не відновлять транспортне сполучення.

Тим часом вже є перша жертва. Ним став 56-річний росіянин, який відпочивав з сім'єю. Вони проігнорували заборону на купання в морі і вирушила плавати. Сильна течія почав віддалятися дівчину, батько врятував її, але сам загинув. Трагедія сталася на острові Самуї.

На Самуї залишилися 20 тисяч туристів. "Острів повністю відрізаний від материка", - розповів виданню глава округу Самуї. За його словами, запасів продовольства повинно вистачити, щоб перечекати ураган.

З Пханган не можуть виїхати приблизно 15 тисяч туристів, ще чотири тисячі застрягли на Тау. Глава округу Пханган і Тау зізнався CNN, що через віддаленість Тау рятувальна операція на острові може зіткнутися з труднощами.

В провінції Накхонсітхаммарат, яка першою потрапила під удар урагану "Пабук", швидкість вітру досягає 20,8 м / сек. Очікується, що максимальна швидкість вітру може скласти 26 м / с. Ураган триватиме кілька днів

Нагадаємо, у Польщі стихія перетворила дороги в пекельне випробування.

Як повідомляв раніше Знай.uа у США жертвами стихії стали вже кілька людей.

Знай.uа писав, що синоптики розповіли про погодні аномалії в 2019 році.