4 січня в Запоріжжі невідомі облили фарбою мурал, присвячений УНР.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Інцидент стався в Олександрівському районі Запоріжжя. На мурале були зображені один з воєначальників армії Української Народної Республіки Петро Болбочан і безіменний український військовослужбовець. Портрет козака, який також був на муралі, не постраждав.

Про пошкодження мурала на будівлі обласного театру ляльок по вулиці Жуковського в поліцію повідомили 4 січня о 20:10. Поліція опитала заявника і свідків події.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Мурал, який присвячений української революції 1917-1921 років, був відкритий в Запоріжжі 30 грудня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 100 років тому була створена Директорія УНР – вищий орган державної влади Української Народної Республіки. На таємному засіданні політичних партій було створено орган для проведення антигетьманського повстання і відновлення Української Народної Республіки - Директорія. Ідею Директорії як колегіального органу управління українські політики запозичили з історії Великої Французької революції кінця XVIII століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 30 грудня, на фасаді Запорізького обласного театру ляльок з нагоди 100-річчя Української революції відкрили особливий мурал. На ньому зображені представники різних поколінь — захисники України. Це образ запорозького козака, полковник армії Української Народної Республіки Петро Болбочан і сучасний боєць української армії, який протистоїть російської агресії. Автором мурала став талановитий харківський художник Михайло Дяченко.
"Знай.uа" писав, що поблизу села Привільне Мелітопольського району Запорізької області маршрутка Volkswagen LT з'їхала в кювет і перевернулась на бік. Автомобіль рухався у напрямку з Кирилівки в Запоріжжі. При пригоді постраждав 62-річний водій. Карета швидкої допомоги госпіталізувала його до лікарні. У момент ДТП в маршрутці перебувало 5 пасажирів. Від госпіталізації вони відмовилися.