Російські прикордонники стріляли з великокаліберної гармати. Вони випустили близько 1200 снарядів по українських кораблях під час атаки.

Спецпредставник США анонсував нові санкції проти Росії за агресію в Керченській протоці.

Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" розповів адвокат Ілля Новіков, посилаючись на одного з захоплених у полон українських моряків Романа Мокряка, передає "Українська правда".

"Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що "ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити". ... При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто перед ними - військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких знаходяться військові моряки, які носять форму і мають зброю", - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

За словами Новікова, його підзахисний Роман Мокряк розповів, що у бік українських кораблів з великокаліберної гармати випустили близько 1200 снарядів. Вогонь вів російський прикордонний корабель "Смарагд".

Щоб уникнути попадання, українські кораблі почали розходитися в море. За катером "Бердянськ", на якому був Роман Мокряк, погнався один з російських прикордонних кораблів. В цей катер потрапили щонайменше чотири рази, з них два попадання були небезпечні, які і призвели до поранення українських моряків.

Нагадаємо, окупанти випустили 1200 снарядів по українським морякам: адвокат розкрив моторошні подробиці.

Як відомо, флешмоб в соцмережах організований Всесвітнім рухом патріотів України. Його ідея полягає в тому, щоб прикрашати новорічні ялинки жовто-блакитними корабликами і оприлюднити це в соціальних мережах.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Українські моряки нарешті повертаються додому: стало відомо про звільнення двох героїв

Цю інформацію повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter.

Також Знай.uа" писав про те, що Український корабель несподівано відкрив вогонь у Чорному морі: що відбувається