Під час військової агресії в Керченській протоці російськими прикордонниками був проведений обстріл українського корабля з великокаліберної зброї, було випущено приблизно 1200 снарядів.

Про це розповів адвокат полоненого українського моряка, Ілля Новіков, взявши до уваги свідчення свого підзахисного.

"Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що "ми бачили, що вони порушують кордон, ми були зобов'язані це припинити". ... При цьому росіяни не заперечують, що вони розуміють, хто (був - ред.) перед ними - військові кораблі ВМС, під відповідними прапорами, на яких знаходяться військові моряки, які носять форму і мають зброю", - зазначає адвокат.

"Це "зобов'язані припинити" вилився в стрілянину з великокаліберної гармати (на українських кораблях - ред.). За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка - було витрачено близько 1200 снарядів. ... Вони (моряки - ред.) дивом не загинули", - додає Новіков.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Адвокат зазначає, що вогонь вівся з російського прикордонного корабля "Ізумруд".

Щоб уникнути обстрілу, українські кораблі розійшлися в морі, і за "Бердянськом" пішов один з прикордонних кораблів РФ.

"За ним, за словами Мокряка, потрапили щонайменше 4 рази. Це попадання, які зафіксував екіпаж. Можливо, буде проведена експертиза і буде встановлено, що їх більше", - говорить адвокат.

З цих чотирьох влучень, каже адвокат, два - були небезпечні. Через обстріл було поранено три члени екіпажу від броні катери, її пробив снаряд.

Нагадаємо, Флешмоб стартував: полонених українських моряків підтримує весь світ

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини бере участь у флешмобі на підтримку плененныхукраїнських моряків.

Про це повідомляють у прес-службі офісу на Facebook-сторінці.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українські моряки нарешті повертаються додому: стало відомо про звільнення двох героїв

Також Знай.ua" писав про те, що Український корабель несподівано відкрив вогонь у Чорному морі: що відбувається