В результаті аварії вантажного судна біля берегів провінції Самсун в Туреччині в понеділок, 7 січня, загинули четверо громадян України.

Цю інформацію повідомив у своєму Twitter посол України в Туреччині Андрій Сибіга, передає "ХВИЛЯ".

"Сьогодні вранці біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Береговою охороною були оперативно вжиті належні заходи. На жаль, не вдалося врятувати 4 наших співвітчизників". Андрій Сибіга

Дипломат розповів, що решта 7 членів екіпажу доставлені в різні лікарні міста Самсун.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Постраждалих відвідав губернатор провінції, вони знаходяться під належним наглядом. У Самсун виїхав консул". Андрій Сибіга

Нагадаємо, в понеділок, 7 грудня, стало відомо про те, що в Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими і українськими моряками.

У повідомленні зазначається, що всього на судні було 13 членів екіпажу: дев'ять громадян України, двоє азербайджанців і двоє росіян. За попередніми даними, є загиблі. Рятувальні служби отримали сигнал лиха від судна "Волга-Балт", що йшло під панамським прапором приблизно о восьмій ранку.

Рятувальники кажуть, що судно знаходилося в 80 кілометрах від Самсуна. До місця НС прибули рятувальні вертольоти. Вдалося врятувати сімох людей. Поки знайдені тіла шести загиблих, подробиці аварії поки невідомі.

Раніше портал писав, неподалік Кіпру сталася пожежа нофтового танкера. В результаті інциденту постраждали двоє членів екіпажу.

Біля узбережжя кіпрського міста Ларнака загорівся нафтовий танкер під назвою "Athlos". П'ятеро членів екіпажу стрибнули прямо в море, щоб врятуватися. Двох з них госпіталізували з сильними опіками. Трьох інших людей, які були на борту, направили в лікарню для медичного обстеження.

Як повідомляв раніше Знай.uа, у Чорне море увійшов бойовий корабель Військово-морських сил США.

Також Знай.uа писав про те, що США відправили десантний корабель у Чорне море.