У понеділок, 7 січня, стало відомо про те, що біля берегів Туреччини загинули четверо українців - моряки з суховантажу, який йшов з Азовського моря з вантажем вугілля.

Про загибель наших співвітчизників повідомив Надзвичайний і Повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Наразі причини аварії невідомі, врятовані моряки доставлені у лікарню.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, у понеділок, 7 грудня, стало відомо про те, що у Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими та українськими моряками.

Про це стало відомо із повідомлення РІА Новини.

У повідомленні йдеться, що всього на судні було 13 членів екіпажу: дев'ять громадян України, двоє азербайджанців і двоє росіян. За попередніми даними, є загиблі.

Рятувальні служби отримали сигнал лиха від судна "Волга-Балт", що йшло під панамським прапором приблизно о восьмій ранку.

Рятувальники кажуть, що судно знаходилося в 80 кілометрах від Самсуна. До місця НП прибули рятувальні вертольоти. Вдалося врятувати сімох людей. Наразі знайдено тіла шести загиблих, подробиці аварії поки невідомі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Чорне море увійшов бойовий корабель Військово-морських сил США.

Судно, до якого прикута увага, виявився десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43). Про це повідомляється на сайті американських морських сил в Європі і Африці (NAVEUR-NAVAF).

"Входження USS Fort McHenry в Чорне море підтверджує нашу спільну рішучість забезпечити безпеку на Чорному морі і посилює наші міцні відносини з нашими союзниками по НАТО і партнерами в регіоні", - розповіла командувач шостим флотом США віце-адмірал Ліза Франчетті.

Також Знай.ua писав про те, що США нарешті відправили десантний корабель в Чорне море, на його боту розміщено близько 500 американських морпіхів.