Військові в Габоні оголосили про створення "Національної ради реставрації" і взяли під контроль державну радіомовну станцію. Саме там вони і зявили про створення "Національної ради реставрації" у зв'язку з втратою довіри до президента країни Алі Бонго Ондимбе. Про це повідомляє видання BBC News.

Події сталися рано вранці в Либревиле. Повідомляється, що в радіоефірі військові заявили про те, що настав час відновити демократію в країні. Крім того, вони згадали новорічне звернення президента Габону, в якому той запевняв, що відчуває себе добре і може продовжувати керувати країною.

"Це ще більше посилило сумніви в його здатності взяти на себе обов'язки президента республіки", - зазначив лідер так званого "Патріотичного руху сил оборони і безпеки Габону" Келлі Ондо Обіанг, додавши, що народ повинен "взяти на себе відповідальність за свою долю".

Військові закликали колег взяти під контроль транспортну систему, запаси боєприпасів і аеропорти "в інтересах нації".

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Нагадаємо, скандальний Мадуро може втратити крісло президента Венесуели: у країні назріває революція.

Контрольовані "опозицією" Національні збори Венесуели оголосили нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро.

Слід відзначити, що за данними ЦВК країни, Ніколас Мадуро виграв чергові президентські перегони у травні 2018 року, набравши понад 70% підтримки населення країни.

Відтак наступні шість років - до 2025 року, він займатиме пост президента. Це його другий президентський термін.

Як повідомляв "Знай.ua", Дональд Трамп нахабно брехав усім жителям США.

Також "Знай.ua" писав, що війна в Афганістані, дефіцит та кілометрові черги: чим запам'яталися українцям часи правління Леоніда Брежнєва.