У Києві від грипу помер ще один місцевий житель. Смерт наступила в перший день нового року.

Про це в коментарі 44.ua повідомив в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

"Протягом звітного періоду (починаючи з жовтня 2018 року - ред.) зареєстровано 4 летальні випадки від ускладнень після грипу А, який підтверджений методом швидких тестів і в 2 випадках методом ПЛР дослідження", - розповів Сергій Чумак.

Останній чоловік помер у вівторок, 1 січня, у віці 59 років.

"59-річний чоловік захворів на грип 23 грудня, проте звернувся за допомогою 31 грудня. На наступний день, близько 09:00, хворий помер від ускладнень", - зазначив директор Київського лабораторного центру МОЗ України.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, нагадала українцям, що грип - небезпечна хвороба. Вона дала низку порад, як уберегтися від захворювання. На її думку, прості поради допоможуть українцям уникнути хвороби або без проблем впоратися з нею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медитація в стилі "майндфулнес" та помірні фізичні навантаження знижують шанси захворіти майже на 30 %. Вчені дослідили майже 400 дорослих у віці від 30 до 69 років у період з 2012 по 2016 рік. Ніхто з дорослих людей не займався спортом і не медитував до початку дослідження. В середньому кожен з добровольців хворів на застуду чи грип раз на рік.

Раніше "Знай.uа" писав, грудень 2018 року ознаменувався двома смертями, які настали внаслідок грипу. До цього повідомлялося про 9-річну дівчинку, яка померла прямо в кареті швидкої від грипу, а тепер в Лабораторному центрі підтвердили смерть ще однієї людини – 62-річної жінки. Відзначається, що померлі не були щеплені від грипу.