У понеділок, 21 січня, стало відомо про місцезнаходження зниклого у Карпатах напередодні 35-річного лижника з Харкова.

Про це стало відомо завдки інформації місцевих рятувальників.

За словами начальника ГПРВ с. Нижні Ворота аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС України в Закарпатській області Василя Райчинця, повідомлення про зникнення чоловіка надійшло близько 23 години 20 січня від дружини туриста. До пошуків були залучені рятувально-пошукові бригади ДСНС. У понеділок, 21 січня близько 11 години дня чоловік зміг вийти на зв’язок.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Як виявилося, чоловік самотужки спустився до села Березник та звернувся до рятувальників і медиків.

Про серйозні травми не повідомляється. Відомо тільки, що під час спуску туристу довелось перетинати кілька річок, відтак добрався до місця порятунку у мокрому одязі. Однак обморожень турист, на щастя, не отримав.

Нагадаємо, врятований у Карпатах киянин Ігор Грищенко перебуває під наглядом лікарів, повідомляє ТСН у п'ятницю, 11 січня.

Наголошується, що чоловік сам вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що знаходиться в будиночку лісника, недалеко від невеликої річки. Його знайшли напередодні пізно ввечері, а близько опівночі доставили в Свалявську районну лікарню з обмороженням кінцівок, але стабільному стані.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лижник з Києва, який заблукав Карпатах, розповів, що він робив для того, щоб вижити.

Врятований київський лижник-екстремал Ігор Грищенко, за долею якої напружено стежила вся Україна, поспілкувався з журналістами і розповів, як йому вдалося вижити.

2Жага життя, сім'я, дитина… Дві холодні ночівлі були. Копав руками снігу лунки, щоб врятуватися. Танцював кожні 15 хвилин. Це жах, це жах і дуже страшно, тому що не знаєш, що буде далі", - розповів журналістам 34-річний Ігор.

Також Знай.ua писав про те, що у Львівській області рятувальники знайшли двох туристів, які заблукали на горі Парашка поблизу села Коростів.