Пожежа, яка утворилася на танкерах 21 січня недалеко біля Керченської протоки, досі триває і палатиме далі то того часу, поки не вигорить весь газ, який вони везли.

Тим не менш з'явилася інформація, що сталася ще одна НП на танкерах "Маестро" і "Канді". У суден порвалися швартові троси. Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Також інформацію офіційно підтвердили в Росморрічфлоті. За даними відомства, танкери почали рухатися. Наприклад, "Канді" змістився уздовж корпусу "Маестро" на відстань близько 20 метрів.

"Об 11:50 за московським часом надійшло повідомлення від багатофункціонального аварійно-рятувального судна "Рятувальник Демидов": почалися рватися швартовні кінці, якими судно CANDY пришвартоване до судна MAESTRO, залишилося два поздовжніх", - повідомляють журналісти.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Варто нагадати, що власники терміналу Мактрен-Нафта заборонили танкеру Маестро підійти до причалу, тому екіпажі намагалися безпосередньо перекачати палива з судна. В одному з танкерів, що спалахнули в Керченській протоці було заборонено входити в порт на півдні Росії через санкції США. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела.

За даними галузевих джерел, власники газового терміналу "Мактрен-Нафта заборонили танкеру Маестро підійти до причалу в порту Темрюк в Краснодарському краї. У зв'язку з цим екіпажі спробували здійснити пряме перекачування палива з танкера на судно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація домовилася з Німеччиною і Францією лише про одноразовий візит їхніх спостерігачів до Керченської протоки. Зокрема, офіційний представник російського МЗС зазначили, що Росія, Франція і Німеччина так і не змогли домовитися про візит своїх спостерігачів до Керченської протоки на постійній основі.

Нагадаємо, США вдарять по Росії новими санкціями: захоплені українські моряки отримають шанс на свободу.

Як повідомляв Знай.uа палаючі в Керченській протоці судна виявилися піратськими: крали газ в України, возили в Сирію.

Знай.ua писав, російський вчений відкрив очі на очевидне: змиє цей нікому не потрібний Кримський міст.