В селищі Чорноморське Одеської області поблизу покинутого будинку знайшли скелет людини. Він був закопаний біля колодязя на невеликій глибині.

Про це повідомляє УНН з посиланням на обласну поліцію.

Скелет був прикритий шторами. У покинутому будинку правоохоронці виявили сліди речовини бурого кольору, швидше за все, крові.

Скелет направили на судово-медичну експертизу для визначення статі та віку загиблої людини, а також для встановлення обставин смерті.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна група дослідників проаналізувала ДНК 151-ї мумії з археологічного району Абусире ель-Мелек. Ця територія розташована вздовж Нілу в Середньому Єгипті. У дослідженні беруть участь мумії віком 1400 років до н. е. – 400 років н. е ..

Як виявилося, ДНК сучасних жителів Єгипту більше збігається з геномом африканців, які живуть на південь від Сахари, ніж з муміями.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 2016 році світ потрясла новина про сенсаційну знахідку – на Канарських островах, а саме на Тенеріфе були знайдені мумії справжніх велетнів. Іспанські вчені повідомили, що гігантів ретельно досліджують, проводиться 3D сканування представника давнього народу гуанчі – аборигенів, які жили на Канарських островах.

Мумії були акуратно доставлені в Університетську клініку Квиронсалуд Мадрид (HUQSM), єдина установа з новітніми технологіями сканування. В рамках цього процесу мумії були відскановані і готові до вивчення групою лікарів

Також "Знай.uа" писав, молекулярні біологи з Великобританії створили нову методику аналізу геному, яка дозволяє дуже точно оцінювати ДНК, успадковане від різних давніх популяцій людей.

Дослідники проаналізували 300 стародавніх геномів, витягнутих з останків стародавніх мешканців Європи та античних цивілізацій Євразії. Порівняння ДНК дозволило виділити ті дрібні мутації, які були характерні для представників давніх людей.