У вівторок, 29 січня в Румуні, в повіті Ковасна (румунські Карпати — ред.) стався землетрус потужністю в 3,8 бали за шкалою Ріхтера.

Цю інформацію повідомив портал stiripesurse.ro.

Трапився землетрус у повіті Ковасна, регіону Трансільванії, в гірській місцевості.

Метеорологи заявили, що сила поштовхів становить 3,8 бала за шкалою Ріхтера.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Сейсмічна активність була зафіксована на глибині 170 км.

Нагадаємо, що біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 6 балів. Про це стало ясно завдяки повідомленню Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру.

Землетрус було зафіксовано в морі Банда біля острова Дулла, що входить до складу Молуккських островів. Епіцентр землетрусу був в 122 кілометрах від міста Туал, де проживає приблизно 39 тисяч людей. Осередок стихії залягав на глибині 5 кілометрів. На даний момент немає інформації про потерпілих і про руйнування.

Раніше портал писав, що у четвер, 24 січня, в Егейському морі неподалік від грецького острова Родос стався землетрус магнітудою 5,3.

Згідно з повідомленням Інституту геодинаміки Афінського університету, землетрус стався о 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу, пише Associated Press.

"Землетрус стався в четвер о 14:30 за місцевим часом в 60 кілометрах на південь від Родосу. Його магнітуда 5,3", - йдеться в повідомленні.

Про жертви і руйнування в результаті землетрусу наразі не повідомляють. Зазначимо, що у вівторок в тому ж районі стався землетрус меншої сили.

Греція розташована в одній з найбільш сейсмічно активних зон світу, де щодня реєструють десятки переважно дрібних землетрусів, тому значні руйнування і життєві втрати стаються не часто.

Як повідомляв портал Знай.ua, 9 січня, в Одеській області стався потужний землетрус. Епіцентр сейсмічної активності знаходився в небезпечній зоні Вранча в Румунії, проте сильні підземні поштовхи дійшли до Одеської області.

Також Знай.ua писав, в Італії прокинувся вулкан Етна і почався землетрус. Кількість постраждалих у результаті стихії досягла тридцяти осіб - люди отримали поранення під час падіння кладки, коли тікали з дому.