У місті Снігурівка Миколаївської області 24-річна Таміла Чернюк врятувала двох потопаючих в крижаній воді дітей.

Інцидент трапився 27 січня, на річці Інгулець під лід провалилися двоє дітей. Про ті страшні події жінка розповіла журналістам ресурсу "Страна".

24-річна Таміла Чернюк

"Був звичайний вихідний день. Ми з чоловіком грали вдома з дітьми. Погода була гарна, світило сонечко. Вийшла на вулицю поговорити по телефону зі своєю тіткою. Перед виходом накинула халат і старі чоботи чоловіка. Ходила по двору туди-сюди, розмовляла", - пригадує жінка.

Згодом Таміла почула, як кричать діти, але не відразу надала цьому значення. Подумала, що просто граються.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

"Але вони кричали так голосно, що тітка почула це в телефонну трубку і запитала: "Хто кричить?" "Сусідські діти грають", - сказала я і пішла подивитися, що відбувається. Я тітці кажу: "Це діти на річці кричать, але незрозуміло, там хтось тоне чи грає. Тітка порадила викликати рятувальників, а я сказала, що піду подивитися", - розповіла Таміла.

Місце події

Місце події від будинку жінку було за 700 метрів, які вона пробігла за 2 хвилини.

"Біля річки побачила дівчинку і хлопчика, десяти і восьми років. Аня і Даня. Брат та сестра. Вони гралися біля річки. Аня взяла шапку Дані і кинула на лід. Брат поліз за нею і провалився. Сестра кинулася рятувати і теж потрапила під лід. Вони були вже в воді, ще один хлопчик, їх двоюрідний брат, стояв на березі і кликав на допомогу. Я сказала йому, щоб покликав старших, а сама почала підходити по льоду до дітей", - розповіла безстрашна жінка.

Врятований хлопчик

За словами Таміли, в той момент вона була в стані афекту і навіть не зняла халат, який був на ній.

"Діти не вміли плавати, трималися руками за тонкий лід. Коли підійшла ближче, теж провалилася. Але мені пощастило - дістала ногами до дна. Дівчинка старша, і кричала, щоб я рятувала брата. Я викинула хлопчика на лід першим, потім витягнула дівчинку. Сказала їм повзти до берега. Почала вибиратися з води, але лід піді мною ламався. Халат став важким від води, мені довелося його зняти, щоб вибратися," - розповіла Таміла.

Хлопчик дуже сильно замерз, він був без штанів - вони потонули. Не міг йти.

"Схопила його на руки і побігла до них додому, відігрівати. У цей час уже почали збиратися люди. Приїхали МНС, швидка і поліція. Поки була у дітей вдома, попросила одного сусідського хлопчика, щоб він пішов до мене додому і сказав моєму чоловікові, що зі мною все добре. Але хлопчик, напевно, був дуже переляканий і все наплутав. Сказав чоловікові, що я втопилася з двома дітьми на річці. У чоловіка був шок. Він з дітьми побіг до річки. І там зрозумів, що зі мною все добре", - додала героїня.

Врятована дівчинка

Також жінка додала, що раніше не пірнала в холодну воду. проте бачила, як це роблять інші.

"Було страшно. Але, коли таке сталося з дітьми, не думала про те, що не готова. Тепер, напевно, буду купатися на Водохреща.

Співробітники МНС нагородили Тамілу Чернюк грамотою, сказали, що це ще не все.

"Сім'ю врятованих знаю не дуже добре. У них п'ятеро дітей, батько в таксі, мама сидить вдома. Дзвонив батько дітей. Сказав, що купить новий телефон, бо мій потонув в кишені халата. Я сказала: "Не треба. Головне - що я врятувала їм життя. І коли вони виростуть, теж врятують комусь життя", - додала Таміла.

Нагадаємо, у центрі Києва чоловік випав з вікна Софійського собору.

Раніше портал "Знай.uа повідомляв, що у столичному супермаркеті "Сільпо" несподівано помер чоловік. Трагічний інцидент стався на Оболоні. Ймовірною причиною смерті називають отруєння алкоголем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час святкування Нового року у Харкові чоловікові відірвало кисть руки з розірвало особа після невдалого запуску феєрверку.