Нещодавно в селі Липовець Вінницької області було знайдено повішеного у сараї 15-річного Артема Ателіна. 30 січня відбулися похорони хлопчика. За словами батьків загиблого, його довели до самогубства. Родичі звинувачують у трагедії вчителя та службу у справах дітей. Про це повідомляє 33 канал.

"Рідна мама Артемка жила від нас недалеко, але більше виховувалася в інтернаті, ніж удома, розлади з психікою. Зачала від місцевого жителя, з яким проживала. Як тільки народила, дитину відразу хотіли забрати у Будинок дитини. Мій чоловік Володя, дізнавшись про це, пожалів хлопчика і запропонував стати його опікунами. Зрештою, ми забрали Артемка собі і ні разу про це не пошкодували. Дитину любили, цінували і вважали рідною. Хлопчик був працьовитим, ввічливим з усіма вітався. Останні роки з нами живе рідна мама Артема, за якою ми доглядаємо. Навчався він у десятому класі і мріяв вступити до військового училища, тому згубних звичок не мав", - розповіла 75-річна опікун покійного Євгенія Стукан.

"В минулому році після того, як онук зламав сусідський паркан, його взяли на облік, а коли кілька тижнів тому один з його друзів отруївся алкоголем - у всьому звинуватили Артема. Зрештою, під тиском поліції Артем заявив, що це він приніс алкоголь. Міліціонер ще тоді додав, що якщо б Артему було 16 років, відповів би за законом.

А вже 23 січня мене викликали в опікунську раду, проте не змогла прийти за станом здоров'я. В результаті додому прийшли представники служби у справах дітей та психолог. Говорили, що я занадто сильно дбаю про хлопчика, годую його делікатесами, хоча у нас ніколи не було великих доходів. Звинувачували у неправильному вихованні, залякували штрафом і радили бити Артема.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

В кінці одна з жінок онука вивела на вулицю для розмови. Про що вони тоді говорили - один Бог знає, але, мабуть, ці слова стали фатальними. Після цього ми повечеряли. Хлопчик зайшов у кімнату, обійняв і поцілував зі словами, що скоро повернеться. А він більше не повернувся. Вже я сама пішла до дитини, але в будинку не знайшла. Його рідна мама і мій чоловік побігли на вулицю. Саме він і знайшов у сараї Артема повішеним на мотузці від снопа.

На жаль, медики не змогли його врятувати. Впевнена, що онука залякали і не радилися з нами. Зробили з нього об'єкт для цькування замість того, щоб спокійно поговорити, а не публічно принижувати. Більше того, напередодні Артем говорив односельчанину, якщо його знову звинуватять у чомусь, то буде вішатися", - пояснила жінка.

Однак завідуюча сектором опіки та піклування служби у справах дітей Липовецької РДА Галина Порчинська, яка розмовляла з Артемом, запевняє, що на хлопця не тиснула.

У свою чергу класний керівник Євгенія Старущак визнає, що виховні бесіди з хлопцем проводили, але цькування заперечує.

Нині за фактом порушено кримінальну виробництво «умисне вбивство» з поміткою «самогубство». Справу при наявності підтверджуючих доказів можуть перекваліфікувати.

Повідомляється, що сім'я Артема Ателіна планує звернутися до прокуратури із заявою, щоб справу перекваліфікували на "доведення до самогубства". Якщо слідчі з'ясують, що хлопця довели до суїциду, винним загрожує три роки позбавлення волі.

Нагадаємо, що у Києві дівчина скоїла суїцид. Вона залишила 3 передсмертні записки і викинулася з вікна 23 поверху.

Як повідомляв портал Знай.uа, у селі Олександрівське Харківської області наклав на себе руки через повішення 10-річний хлопчик з благополучної сім'ї.

Також портал Знай.uа писав, що у Миколаївській області жінці з діагнозом "розрив зв'язок" лікарі ампутували ногу.