На Донбасі, у зоні проведення ООС, 9 лютого безвісти зник український військовий. Його побратими переконані, що він міг потрапити в полон найманців-бойовиків.

Зазначається, що військовий отримав контузію, після чого зник зі спостережного пункту. Про це йдеться в повідомленні 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади "Закарпатський легіон" в Facebook.

"Вчора під час обстрілу противником взводного опорного пункту один наш військовослужбовець отримав поранення і був евакуйований для надання медичної допомоги. Ще один військовослужбовець, ймовірно, через отриману контузії втратив орієнтування на місцевості і покинув спостережний пункт в напрямку ворожих позицій", - сказано в ньому.

Також побратими військового не виключають ймовірності, що боєць потрапив у полон, та продовжують його пошуки.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Закарпатський легіон" зберігає пильність і бойову готовність. Пошуки нашого побратима усіма в умовах поточної ситуації засобами і методами тривають ", - наголошується в повідомленні військового командування.

У той же час підкреслюється, що зараз тривають пошуки воїна ВСУ, тому українцям краще "застигнути в молитві".

Нагадаємо, за минулу добу, 9 лютого, окупанти десять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

Варто відзначити, що половина всіх обстрілів була здійснена із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Як розповіли в штабі ООС: "В результаті злочинних обстрілів троє військовослужбовців збройних сил отримали поранення".

Як стало відомо, тільки вдень 9 лютого в зоні проведення операції Об'єднаних сил сепаратисти сім разів обстріляли позиції українських військ.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в одному з сіл Броварського району чоловік пішов на рекорд – за добу зробив відразу кілька злочинів. Зокрема, він вкрав велосипед, забрав з магазинної полиці пляшку горілки та погрожував фізичною розправою продавцю при цьому, а під час того, як його затримували правоохоронці, ледь не позбавив життя свого знайомого.

Також "Знай.uа" писав, що один з лідерів путінських окупантів розповів, що українським військовим вдалося ліквідувати високопоставленого російського військового. Точні дані невідомі, однак, як повідомив бойовик, все сталося через недосвідченість і наївність росіянина.