Двоє киян, які повернулися з відпочинку в Таїланді, привезли небезпечне захворювання. На курорті вони підхопили лихоманку Чикунгунья.

Про це інформує Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Захворювання поширене переважно в Африці, Азії (Філіппіни, Малайзія, Таїланд, Камбоджа, Пакистан, Південна Індія),воно не характерне для наших широт.

москіти

Як підкреслюють лікарі, якщо вчасно не зрозуміти, що саме з людиною та не розпочати лікування, це закінчується летально.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Головні симптоми та як перетікає хвороба

Перше, як реагує організм - підвищується температура тіла. Хворі скаржаться на сильний головний біль, біль в спині і суглобах, на шкірі можуть з'явитися висипання. Тяжкість перебігу хвороби середня, в рідкісних випадках можливі ускладнення у вигляді менінгоенцефалітів, ендокардитів або навіть летальний результат.

Заразитися в природі можна від мавп та деяких інших тварин, а також від людини до людини. Збудник передається також через укуси комарів. Тим, хто планує поїздки в зазначені країни, слід пам'ятати, що основним заходом запобігання захворювання є захист від укусів комарів і москітів.

вірус

Хворі лікувалися в Олександрівській клінічній лікарні в грудні. Їх виписали з діагнозами "гостра вірусна інфекція неутоненная" і "гостра вірусна інфекція, малярія". Після отримання результатів лабораторних аналізів, обидва діагнози змінили на "хвороба, викликана вірусом Чикунгунья".

Українські туристи скоріш за все підхопили небезпечну недугу через укуси комарів, коли відпочивали в Таїланді.

Спеціалісти говорять, що даний вид лихоманки може змінити Ебола.

Нагадаємо, медики попереджають українців про спалах серйозного захворювання. яке вже скосило десятки людей. А небезпека криється у питній воді.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові помер бізнесмен, який привіз із Африки небезпечну хворобу. Кілька днів чоловік не звертався по допомогу, після того, як зовсім стало зле, його госпіталізували і інфекціїне відділення та встановили діагноз малярія.

Також Знай.ua писав про те, що нестерпний біль голови запропонували лікувати магнітами.

Дивіться: Страшна хвороба прийде на зміну Ебола