Група вчених із США заявила про успішне тестування препарату TKM-Ebola проти лихоманки Ебола на мавпах. Всі три примата, що отримали експериментальний антидот, зцілилися.

Про це повідомляє ВВС.

Дослідники з Техаського університету заразили шість мавп штамом вірусу Макона, названого так по імені річки в Гвінеї. Після того як половина приматів отримала препарат, їх лихоманка ослабла, а високий рівень вірусу у крові знизився.

Читайте також: Через епідемію вірусу Ебола в Гвінеї ввели надзвичайний стан

Результати тестування надважливі, оскільки тепер нові ліки, які успішно боротимуться з різними штамами геморагічної лихоманки, можна створити всього за вісім тижнів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Фахівці сподіваються, що на людях препарат буде настільки ж успішним.

Наприкінці березня британська медсестра Ганна Крос, яка заразилися вірусом Ебола в Сьєрра-Леоне, перемогла хворобу і виписалась із госпіталю. Резервістка збройних сил у Сьєрра-Леоне перебувала разом з британськими військовими, спрямованими в Африку для допомоги в боротьбі з вірусом.

12 березня Анну Крос доставили на батьківщину, де успішно вилікували за допомогою експериментального препарату MIL 77.

Нагадаємо, понад 22 тисяч людей заразилися Ебола в Гвінеї, Сьєрра-Леоне та Ліберії з грудня 2013 року. Більше 10 тисяч людей померли.