Руйнівниця міфів Уляна Супрун продовжує надавати українцям різноманітні поради, які стосуються здебільшого здорового способу життя та профілактики різноманітних хвороб.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Цього разу чиновниця вирішила розповісти українцям, як правильно харчуватися під час свят та допомогти шлунково-кишковому тракту "пережити" святкове меню.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Якщо любите “допомагати” шлунку перетравити їжу за допомогою ферментних препаратів - зверніть увагу! Кілька таблеток до важкого застілля не врятують від наслідків переїдання. Універсальна порада в цьому випадку - їсти менше та не покладатись на силу таблеток, каже Супрун.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Природні травні ферменти допомагають розщеплювати їжу, щоби ми могли всмоктувати поживні речовини. Ротова порожнина, шлунок і тонкий кишківник виробляють деякі травні ферменти. Втім, більшість утворює підшлункова залоза. Основні: амілаза для розщеплення вуглеводів, протеаза - білків і ліпаза - жирів.

Є хвороби, через які ці ферменти не утворюються як слід. В цьому випадку й необхідні ферментні препарати. Ці ліки розроблені і вивчені передусім для пацієнтів з екзокринною підшлунковою недостатністю, муковісцидозом (спадкова хвороба), раком підшлункової залози чи після оперативних втручань на шлунку.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Тобто ферментні препарати використовують для лікування хвороб шлунково-кишкового тракту, а не просто вживають, аби можна було більше з’їсти!", - вважає Супрун.

Якщо любите “допомагати” шлунку перетравити їжу з допомогою ферментних препаратів — зверніть увагу! Кілька таблеток до...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 5 januari 2019

За словами очільниці МОЗ, в міжнародних рекомендаціях, за даними доказової медицини, немає достатньо доказів щодо ефективності та безпечності таких препаратів при переїданні, порушенні дієти чи якщо є печія.

Однак якщо після новорічних свят ви відчуваєте важкість у шлунку - ферменти вам не завадять, резюмує чиновниця.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Нагадаємо, Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, нагадала українцям, що грип - небезпечна хвороба. Вона дала низку порад, як уберегтися від захворювання.

Як повідомляв раніше Знай.ua, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала нові поради для здоров'я українцям. Цього разу вона закликала регулярно займатися фізкультурою та більше рухатися.

Також Знай.ua писав про те, що 3 січня у Львівській обласній інфекційній лікарні від тропічної малярії помер 43-річний львівський бізнесмен.