Найкраща профілактика раку легень - відмова від цигарок.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що курці в 15-30 разів частіше вмирають від цієї страшної хвороби.

"Чим довше і частіше ви курите, тим вище ризики. Шкідливі в цьому випадку не лише цигарки, а й сигари і люльки. Пасивні курці теж потрапляють у зону ризику" Уляна Супрун

За словами Супрун, щорічно в Україні фіксують близько 13 тисяч нових випадків раку легенів, при цьому, чоловіки ризикують захворіти в п'ять разів частіше жінок.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Перша порада, щоб уникнути раку легенів, – не палити. Якщо палите або нещодавно кинули цю шкідливу звичку – варто проходити обстеження і консультуватися з лікарем" Уляна Супрун

Крім того, в. о. міністра охорони здоров'я додала, діагностувати захворювання допоможуть рентген і комп'ютерна томографія. Вона зазначила, що згідно з даними дослідження NELSON, комп'ютерна томографія знижує ризик смерті від раку легенів у чоловіків на 26 відсотків, а у жінок – на 39.

Супрун підкреслила, що рак легенів також може спровокувати забруднене повітря і навколишнє середовище. Причиною може стати радон – газ без кольору і запаху, який виділяється при розпаді урану в землі.

Нагадаємо, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун отримала різку відповідь на свої регулярні поради українцям До в. о. міністра звернулися в передачі "Сніданок Юриста" юридичної компанії "Амбер".

"Виконувач обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун стурбована зростанням кількості хворих на рак в Україні, тому вона не придумала нічого кращого, як звернутися за порадами до громадян України, як не захворіти на рак. Вона радить нам більше гуляти на свіжому повітрі і правильно харчуватися", – нагадали в програмі, повідомляє Politeka.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", медики назвали основні фактори, які провокують серцевий напад: паління цигарок, високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину, надмірна вага і діабет.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.