У київському метро порізали ножем портрети Тараса Шевченка. Акт вандалізму стався у неділю, 17 лютого, на одній зі станцій столичного метрополітену.

Інцидент стався на очах у здивованих пасажирів і навіть потрапив на відео. Крім того, фото порізаних портретів було опубліковано в Телеграм-каналі @hueviykiev.

За його користувачів соцмереж, псування картин із зображенням Тараса Шевченка справа рук активіста з Вінниці Юрія Хорта. У вівторок, 12 лютого, він написав гнівний пост у себе на сторінці в Facebook, де звинуватив Національний музей Тараса Шевченка та КП "Київський метрополітен" в створенні українофобної виставки.

"Українофобію загортають у псевдомистецький пакунок. Так було із сумнозвісною Галерея ДУКАТ, де виставляли картину "бык вкраинец" цього літа. Тепер у нас замахнулися на Кобзаря".

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Націоналіст порізав ножем кожен портрет Тараса Шевченка з серії "Тарас Григорович на сучасний лад" відомого ілюстратора Андрія Грехова.

Поки за фактом даної події не було порушено кримінальну справу, проте правоохоронці вже вивчають відео з моментом псування портретів.

Відомо, що Хорт раніше був судимий за захоплення обласної адміністрації. Крім того, активіст відкрито висловлював невдоволення портретами Тараса Шевченка, розміщеними в київській підземці, так як, на його думку, вони є проявом неповаги до поета.

Станція метро «Тараса Шевченко», невідомий неадекват псує портрети «Тараса Григоровича на сучасний лад»... P.S: знімала дівчина, яка проходила повз.

Geplaatst door Киев Оперативный op Zondag 17 februari 2019

Нагадаємо, У Харкові підлітки увірвалися в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", що у київському метро Шевченка перетворили в Термінатора: сплав вільнодумства і науки.

Також "Знай.ua" писав про те, що у Києві побили учасника Нацвідбору на Євробачення: напали натовпом в метро.