Мешканці Тернополя масово попадаються на вудку шахраїв. Схема дуже проста - отримай смс-повідомлення і залишися без грошей. Розберемося як це діє.

На мобільні пристрої місцевих жителів приходять повідомлення про те, що вони виграли автомобіль. Які думки відразу народжуються в голові? Одні відразу розуміють, що це обман, а інші вірять в удачу (особливо ті, хто грають в лотерею).

Ті, хто вже замріявся, що днями сядуть за кермо нового авто, відправляли шахраям на банківські реквізити гроші, які повинні були витратити на всю необхідну документацію. Або ж можна було сплатити відсоток від виграшу. Що так, що так - підсумок один. Ви віддаєте гроші і залишаєтеся біля розбитого корита.

Так, один з жителів на радощах звернувся за вказаним номером телефону. На іншому проводі представник даного розіграша розповів, що чоловікові потрібно заплатити один відсоток від виграшу і оплатити доставку в його місто.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Чоловік у це все повірив і перерахував на банківські реквізити шахраїв майже двадцять п'ять тисяч гривень. Більше того, йому не показали жодних документів, які б підтверджували, що він перераховує гроші саме за машину і доставку.

Через кілька днів житель Тернополя зрозумів, що потрапив у пастку. Єдиним виходом, щоб повернути гроші, було звернутися в правоохоронні органи.

Співробітники правоохоронних органів попереджають, що не можна реагувати на такі повідомлення, особливо якщо ви не брали участь у якомусь реальному розіграші.

Нагадаємо, в Україні з'явилися шахраї, які "заробляють" за допомогою вашого мобільного пристрою.

Як раніше повідомляв Знай.uа, шахраї придумали новий спосіб як заробити на українських водіях. Ви повинні це знати, щоб не попастися на вудку.

Знай.uа писав, перед опалювальним сезоном завжди активізуються шахраї. Аферисти під виглядом працівників комунальної служби ходять по квартирах і пропонують за гроші опломбувати лічильник: це особливо актуально в період початку опалювального сезону.