Надзвичайні і повноважні посли 13 країн, акредитовані в Україні, прочитали уривки з поезії Тараса Шевченка на шведській, литовській, естонській, словацькій, перській та інших мовах.

Відео опубліковано на YouTube-каналі студії UATV.

зокрема, до 205-ї річниці з дня народження світового генія - Кобзаря, його вшанували посли Канади, Естонії, Іспанії, Бельгії, Великобританії, Румунії, Данії, Швеції, Молдови, Ірану, Литви, Франції та Словаччини. Вони прочитали такі поезії Шевченка: "Заповіт", "Минають дні, минають ночі…", "Думка", "Садок вишневий", "Човен", "Ой діброво, зелений гай".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, засновницями свята 8 Березня вважаються феміністки Клара Цеткін і Роза Люксембург. Вони були символами боротьби за рівність статей в Радянському союзі, сповідуючи по-справжньому революційні для того часу погляди. Як склалася доля цих жінок?

Як склалася доля Клари Цеткін

Клара жила в Німеччині, і була дуже обдарованою дівчинкою. У 18 років вона вступила в соціал-демократичний кухлів, де зустріла емігранта з Росії Осипа Цеткіна.

Осип був, як їх зараз називають, профеміністом, і по-справжньому захопив юну дівчинку полум'яними промовами про рівність статей. Правда, їхнє щастя було коротким, тому що незабаром Осипа заарештували. Клара марно шукала його два роки, поки не знайшла в Парижі - бідного і хворого.

Осип був дуже хворий і не міг працювати. Клара тягне сім'ю сама: робила переклади, працювала прачкою і гувернанткою. У шлюбі вона народила двох синів, але чоловік не побачив, як діти ростуть: він загинув через 7 років.

Раніше Знай.uа повідомляв, найдивніші стандарти краси середньовічних жінок.

Також Знай.uа писав, що означають два пальці у англійців.