Увечері 8 березня в Києві поліція затримала нетверезого 16-річного хлопця, який вкрав у батька машину і потрапив в аварію з патрульною машиною Toyota Prius.

Поліція гналася за Lancia, коли отримала повідомлення про викрадення машини і помітили її на вулицях столиці.

Водій ігнорував вимоги поліцейських і почав тікати. У підсумку хлопець не зміг вписатися в поворот, протаранивши патрульну машину.

Поліцейського госпіталізували з пораненням руки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати, що На сайті Президента України опубліковано нову петицію, яка закликає скасувати відповідальність водіїв після ДТП, якщо пішохід сам порушив правила.

Автор петиції стверджує, що у разі причетності пішохода, повну відповідальність повинен нести він сам.

За чинним законодавством України, при наїзді на пішохода водій також притягується до відповідальності, навіть якщо нічого не порушив. При таких аваріях проводиться спеціальна експертиза. Мова йде про те, дозволяла водієві швидкість, видимість, погодні умови і т. д. не збити пішохода-порушника. Якщо з'ясується, що хоч найменша можливість у неї була, то водій буде покараний за законом. Навіть якщо точно встановлено, що порушив ПДР пішохід, який потрапив під колеса авто.

ДТП
ДТП

Не раз виникали суперечки на дану тему і зростало невдоволення водіїв, які були ні в чому не винні, а відповідали за всією суворістю закону. Але, в правилах дорожнього руху крім всіх обов'язків прописана одна дуже важлива: забезпечити безпеку. Адже, якщо водій нічого не порушує, то це не значить, що він може наїжджати на всіх, хто вийде на дорогу в недозволеному місці.

Ця петиція набрала на даний момент всього 231 підпис з 25 000 необхідних. Так що можна зробити висновок, що звернення скоріше всього розглянуто не буде.

Нагадаємо, Жінки потрапили в криваву ДТП у Києві: розбите скло полетіло дитині в голову

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Під Києвом авто зім'яло в коржик, п'ять жертв: підлітки каталися вночі

Також "Знай.ua" писав про те, що Криваву ДТП у Харкові спустять на гальмах: після суду над Зайцевою сталося несподіване