Ситуація на релігійному ґрунті досі залишається напруженою і нерідко між представниками різних церковних громад виникають сутички, які вирішуються лише силами правоохоронців. Остання сталася у селі Погреби Броварського району Київської області, де агресивно налаштовані активісти намагалися захопити храм Української православної церкви, причому не в перший раз. Про це стало відомо в неділю, 17 березня, з повідомлення священика УПЦ Ігоря Шумака на його сторінці в Facebook.

Як стало відомо, представники територіальної громади, які не є парафіянами Успенського храму УПЦ, провели голосування про приєднання до храму новоствореній православної церкви України (ПЦУ), після чого увійшли у нього прямо під час богослужіння. Через деякий час до учасників конфлікту прибула поліція.

Поліція

Варто нагадати, що Успенський храм намагаються насильно перевести в ПЦУ, хоча релігійна громада храму висловилася за те, щоб залишитися в нинішній канонічної церкви. Минулого місяця територіальна громада в сільській раді одноголосно проголосувала за перехід під юрисдикцію нової церковної структури, однак висловити недовіру настоятелю храму, протоієрею Ігорю Баглею, люди відмовилися.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що митрополит Київський і всієї України Єпіфаній нагадав жителям нашої країни про те, що під час Великого посту необхідно не тільки дотримуватися правильного харчування, але і відвідувати церкву, причащатися, молитися і каятися.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": парламент Ісландії прирівняв всі релігії до зброї масового знищення. Відтепер в країні іслам, християнство, іудаїзм, індуїзм і буддизм знаходяться в одній категорії з ядерною зброєю. У той же час в уряді наголосили, що право громадян на віру не буде заборонятися або переслідуватися.

Також "Знай.uа" писав, що в селі Сестрятин на Рівненщині група осіб під проводом священиків УПЦ МП заблокували двері храму. Свідки того, що відбувається відзначили, що число невідомих постійно збільшується.

Антихристовы силы пытаются омрачить нам праздник. В с. Погребы Киевской области пытаются отбить у православных храм. Наши прихожане тоже выехали туда. Просим молитв.

Geplaatst door Igor Shumak op Zondag 17 maart 2019