У Мелітополі 6-річна дівчинка потрапила до лікарні у стані коми. Її доставили в місцеву лікарню з підозрою на менінгіт. Однак після обстеження все виявилось набгато серйозніше.

Про це передають місцеві ЗМІ.

Реаніматологи, які приїхали із Запоріжжя, після огляду маленької пацієнтки, не підтвердили діагноз "менінгіт". Вони говорять, що у дівчинки набряк мозку.

Усе сталося після того, як батьки змусили дитину випити кілька літрів води, щоб промити шлунок, оскільки думали, що донька отруїлась.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Батьки запідозрили, що їх донька чимось отруїлася. Тому було вирішено промити дитині шлунок. Однак батьки перестаралися — у цілому шестирічна дівчинка випила шість літрів води. Саме таку кількість випитої рідини і спровокувало набряк мозку і, як наслідок, кому", - кажуть медики.

Зараз медики борються за життя дівчинки, але поки що прогнози робити зарано.

Варто нагадати, що глава МОЗ Уляна Супрун анонсувала масштабні нововведення для українських лікарів і пацієнтів. Зовсім скоро всі паперові документи заміняться електронними. Реформа стосуватиметься історій хвороб і навіть рецептів. Деталі виконуюча обов'язки міністра розповіла під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Уляна Супрун повідомила, що вже з 1 квітня на повністю електронну систему переведуть рецепти на медикаменти, які продаються за державною програмою "Доступні ліки".

Так що незабаром українці ніяк не отримають бажаний препарат з папірця. Відтепер сімейний лікар зобов'язаний буде оформити електронний рецепт, який легко перевірити через систему.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Насамперед, зміни торкнуться продажу ліків від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу і бронхіальної астми.
"Пацієнт вже не буде мати папірці, а це буде йти через електронну систему", - підкреслила Уляна Супрун.

Нагадаємо, Ніколаєва терміново госпіталізували лікарі кинули всі сили на порятунок

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Популярна іграшка 90-х здатна вилікувати серйозні захворювання: несподіване відкриття

Також Знай.ua" писав про те, що Вчені розкрили перші симптоми раку мозку, на які ми не звертаємо увагу