Відомий український доктор Євген Комаровський заявив, що приймати антибіотики з протиалергічними засобами марно. Більш того, це не має ніякого відношення до рекомендацій цивілізованої педіатрії.

Про це Комаровський повідомив на своїй сторінці в Instagram, передає "Clutch".

У нього запитали:

"Скажіть, доктор, які протиалергічні препарати слід використовувати разом з антибіотиками?"

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ось що відповів з цього приводу Євген Олегович:

"Повинен зізнатися, що практика, коли рекомендують при використанні антибіотиків одночасно застосовувати протиалергічні засоби дійсно має місце бути. Насправді до медичної науки, до рекомендацій цивілізованої педіатрії, все це не має ніякого відношення. Уявіть собі, що у вашої дитини є алергія на антибіотик, назвемо його «еритроміцин». Дитина прийняла таблетку еритроміцину, і у неї з'явився висип. Ми побачили його і скасували антибіотик. А тепер уявіть собі, що разом з еритроміцином ми прийняли таблетку протиалергічного засобу. До чого це призведе? До того, що алергія все одно буде, тільки ми помітимо її не після першої таблетки, а після п'ятої. Тобто дитина з'їсть в п'ять разів більше ліків, які йому фактично протипоказано"

Нагадаємо, що відомий в Україні лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, навіщо в давнину для лікування хворих використовували жир тварин, а також нагадав про протоколи лікування цивілізованої медицини.

Про це фахівець розповів в своєму відеоблозі на YouTube, відповідаючи на питання глядача, який втомився доводити рідним, що медицина вже давно пішла вперед і такі методи лікування не мають того ефекту, на який розраховують ті, хто вдаються до народної медицини та самолікування.

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Комаровський розповів про неправильне лікування більшістю медиків і батьків атопічного харчового дерматиту.

Також Знай.uа писав про те, що лікар Комаровський поставив нашій країні діагноз.