"Не сиди на холодному!". Як часто ми чули в дитинстві цю фразу. А сьогодні також говоримо і своїм дітям.

Але чи дійсно так небезпечно сидіти на холодному, розповів відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

Євген Комаровський

"Ходити по холодному можна. А сидіти? Ступня та сідниці дуже відрізняють одне від одного фізіологічно. Ступня за своєю анатомічною будовою дозволяє не втрачати тепла при контакті з холодом. А що стосується сідниць, то там шкіра тонка, кровообіг активний. При контакті з холодним людина відчуває дискомфорт. Черех переохолодення можна отримати чимало проблем", - говорить Комаровський.

дитина на підлозі

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Що буде, якщо дитина сіла на холодну підлогу?

"Не можна сидіти на холодному довго, не можна сидіти оголеним. Якщо дитина хвилину присіла на підлогу, то у цьому немає нічого страшного. Тим більше практично ніколи діти не бігають по будинку голими. Найчастіше дитина у підгузнику, який виступає гарним теплоізолятором", - додав лікар.

Напгадаємо, лікар Комаровський розповів, як правильно робити інгаляцію та що ми робили все життя не так.

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський закликав українців з розумом підійти до лікування ГРВІ та інших вірусних захворювань у дітей та чому варто забути про популярні бабусині методи. Мова йде про вживання часнику та цибулі, як натурального засобу боротьби з вірусами.

Також Знай.ua писав про те, що жінки розповіли, чому годували дітей грудьми до 10 років.

Дивіться: Діти та холодна підлога. Що думає про це лікар Комаровський