Євген Комаровський закликав українців з розумом підійти до лікування ГРВІ та інших вірусних захворювань у дітей та чому варто забути про популярні бабусині методи. Мова йде про вживання часнику та цибулі, як натурального засобу боротьби з вірусами.

Про це розповів відомий педіатр у своєму відеоблозі.

Зокрема, він закликав не покладатися на псевдолікувальні засоби у лікуванні вiрycних iнфeкцiй.

часник

"Жодна цибуля, жоден часник, жодна намиста-амулети не здатні відлякати вipуcи від вас і ваших дітей. Розставлені по квартирі (приміщень дитячого садка) блюдця з нарізаною цибулею не зменшують ймовірність ГРВІ", – зазначив Комаровський.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він пояснив, що навпаки насичений цибулевий запах тільки збільшує кількість мокротиння, провокує кашель і cпaзм бронхів.

хвороба

Лікар додав, що сучасна медична наука не знає речовин, які, при нанесеніи на шкіру або слизові оболонки, здатні захистити людину від респіраторних вiрусiв.

"Ще раз більш виразно: ніяка оксолінова мазь, ніякий бальзам "Зірочка", ніякі продукти бджільництва, ніякий борсуковий жир, ніякі краплі-мазі-креми з інтерфероном не зменшують ймовірність підхопити ГРВІ", – додав він.

Комаровський пояснив, що такий ж ефект мають і "нові фуфломіціни, які під ім’ям "блокатори вiрycів", які активно рекламуються і продаються сучасними шаманами-шарлатанами".

Натомість лікар порекомендував багато гуляти на свіжому повітрі, а не в натовпі торгового центру, провітрювати приміщення та підтримувати оптимальні.

Нагадаємо, лікар Комаровський розповів про 10 золотих правил догляду за передчасно народженими дітьми.

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський поснив, чому варто забути про догодовування дітей манкою.

Також Знай.ua писав про те, що яким має бути, за словами Комаровського, фізичне навантаження на дітей.

Дивіться: Як правильнолікувати ГРВІ у дітей. Поради лікаря Клмаровського