Батьки, які привели дітей в садочки, нераз чули про таку річ як кисневі коктейлі. Чи дійсно вони такі корисні для дитячого організму, чи це просто черговий хід, щоб виманити у батьків зайві 30 грн?

Про це розповів у своєму відеоблозі лікар-педіатр Євген Комаровський.

За словами Комаровського ще за радянський часів деякими лікарями була вигадана так звана ентеральна (кишечна) оксигенотерапія.

Загалом не зрозуміло, чому не через легені потрібно засвоювати кисень, а саме через шлунок", - говорить лікар.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лікар пояснив, що до складу кисневого коктейля входить три головні компоненти:

"Кисень, якийсь розчин (настій шипшини чи якийсь компот, чи сік, чи засід для украплення імунітету)" плюс харчовий піноутворювач. Все змішцють і діти його або п'ють, або їдять ложками", - сказав лікар.

Щодо користі такого коктейлю, Комаровський висловлює сумніви.

"Тим не менше, на сьогоднішіній день жодного дослідження в рамках доказової медицини про користь кисневого кокетйля не існує. Це нічого не лікує. Але абсолютно безпечно, але якщо використовується якісне обладнання", - додав лікар.

Як підкреслив Комаровський, це корисно лише для батьків, які таким чином себе заспокоюють, мовляв "ми для своїх дітей та їх здоров'я зробили все, нам нічого не шкода".

"Ну і звісно ж вживання кисневих коктейлів дуже покращує добробут виробників. Тому робіть правильні висновки!", - підсумував фахівець.

Нагадаємо, лікар Комаровський взявся за дитячі садочки та розповів, за що потрібно звільняти керівників.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, кого підтримає на президентських виборах.

Також Знай.ua писав про те, що Євген Комаровський виправдався за російську мову та заявив, чому не відмовиться розмовляти російською.

Дивіться: Комаровський про вживання кисневих коктейлів