Відовий лікар-педіатр Євген Комаровський опублікував цікавий лист від глядача. Батько тримісячного хлопчика поцікавився, чим можна догодовувати дитину і чи варто давати манну кашу в такому віці.

"Сперечаємося з дружиною про те, що наш тримісячний син смокче тільки мамине молоко. Йому вистачає цього, каже дружина. Але я бачу протилежне — він просить груди кожні півтори години і погано спить вдень, вночі, слава богу, спимо. Я пропоную спробувати дати манної каші рідку, але дружина не погоджується", - йдеться у листі.

Євген Комаровський

Комаровський спробував пояснити, чому ідея чоловіка догодувати рідкою манною кашею малюка мяко кажучи погана.

За словами лікаря, чи вистачає дитині грудного молока, можна одним простим способом і називається він ваги. Якщо при регулярному зважуванні ви бачите, що малюк набирає вагу, це говорить про його відмінний апетит і молока йому достатньо для нормального розвитку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Визначити, скільки дитина з'їдає, ви можете ще й таким способом. Він називається "Контрольне годування". Ви зважуєте дитини, після цього дружина його годує, ви зважуєте ще раз і визначаєте, скільки ж він з'їв за годування. Таких вимірювань краще зробити кілька, обчислити середнє", - зазнавич фахівець.

"І, нарешті, останнє. Я, власне кажучи, тому і відповідаю на ваш лист — воно мене дуже зачепило. Уявіть собі, що ваша дружина скаже: "Мені чомусь здається, що в нашому автомобілі не вистачає масла. Давай я дам тобі соняшникова олія, ти його в двигун заллєш?". Що ви відповісте? Напевно, скажете, що, мовляв, якщо нічого в двигуні не розумієш, то й не лізь з радами", - сказав Комаровський.

За словами Комаровського, дітей у 21 столітті не годують манною кашею. Багато країн навіть ще в 20-му столітті відмовились від манки, оскільки така їжа для малюків несе чимало неприємностей.

"Якщо ж вашій дитині дійсно не вистачає молока, то існують якісні сучасні молочні суміші, які застосовуються для догодовування. Тому ще раз прошу вас: вчіться, тому що всі суперечки закінчуються тоді, коли ви обидва володієте адекватною інформацією", - додав Комаровський.

Нагадаємо, лікар Євген Комаровський розповів про норму фізнавантажень для дітей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів, як доглядати недоношених дітей.

Також Знай.ua писав про те, що жінки розповіли, чому годували дітей грудьми до 10 років.