Мами, які вважають за краще "тривале" годування грудьми, аргументують це міцним здоров'ям і високим IQ дитини.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що 36-річна Міра Доусон - мама 5 річної дівчинки, яка досі харчує дитину грудним молоком. Більше того жінка зізналась, що планує продовжувати таке годування до 10 років. Подібна поведінка здивує більшість мам, проте англійка далеко не самотня в своїх переконаннях щодо годування грудьми.

В іншій сім'ї маленька Тара підживлюється молоком матері, як мінімум тричі на день. Мама впевнена, що таким чином дівчинка значно підвищить рівень свого IQ. Крім того поряд з нею росте і дворічних хлопець, якого жінка також планує годувати грудьми як можна довше.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте у 2012 році американка Джеймі Лінн Муді фактично шокувала громадськість, коли з'явилася на обкладинці всесвітньо відомого журналу Time разом зі своїм чотирирічним сином Арамом. Деякі відверто ображали мати, інші - захоплювалися. Джеймі говорила, що хоче продовжувати годування до 5 років, але її планам судилося не збутися, адже хлопчик відмовився від годування самостійно незабаром після зйомки.

Разом з тим варто відзначити, що відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського".

Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам щодо дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на запитання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, як довго годувати дитину грудьми.

"Всі без винятку шановані асоціації педіатрів (як міжнародні, так і національні) однозначні, категоричні і одностайні: виключно грудне вигодовування рекомендується протягом перших шести місяців життя. А що ж далі, після шести місяців? Це друга частина питання. Тут одностайність зберігається, але категоричність і однозначність менші: після шести місяців рекомендується продовжувати грудне вигодовування поряд з прикормами протягом 2 років або довше.

Нагадаємо, як годування груддю впливає на здоров'я серця.

Як повідомляа "Знай.ua", молоді матусі показали, що таке грудне вигодовування насправді.

Також "Знай.ua" писав, що 50-річна мати нарешті перестала годувати грудьми доньку.

10 порад про харчування годуючої мами - Доктор Комаровський