Грудне вигодовування позитивно позначається не тільки на здоров'я дитини, але і матері.

Вчені з Центру жіночого здоров'я імені Джоан Тиша виявили, що жінки, які годують грудьми, рідше страждають від захворювань серця, повідомляє Medical Xpress.

Попередні дослідження вже показали, що грудне вигодовування зменшує ризик розвитку раку молочної залози і яєчників, а також його позитивний вплив на роботу кровоносних судин.

"Можливо, це пов'язано з виділенням окситоцину — гормону, який розслаблює кровоносні судини", — вважає доктор Ніка Голдберг (Nieca Goldberg ).

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Крім цього, висока ймовірність, що багато матерів, які годують груддю, ведуть більш здоровий спосіб життя: уникають шкідливої їжі, не курять і регулярно займаються спортом.

Звіт центрів по контролю і профілактиці захворювань за 2018 рік показав, що 4 з 5 немовлят, що вигодовуються грудьми після народження, хоча тільки половина всіх немовлят все ще отримують грудне вигодовування у віці 6 місяців.

Американська академія педіатрії рекомендує виключно грудне вигодовування протягом перших шести місяців, а також пропонує годування груддю з введенням продуктів харчування до першого року немовляти і далі, до тих пір, поки цього потребує матір і дитина.

За словами вчених, грудних вигодовування особливо привабливо для жінок, у яких розвиваються ускладнення під час вагітності: прееклампсія або гестаційний діабет, оскільки ці стани можуть означати значно підвищений ризик серцево-судинних захворювань протягом життя.

Як полугают вчені, консультування жінок після тяких пологів дійсно має включати інформацію про захисний зв'язок між грудним вигодовуванням і метаболічними захворюваннями і серцево-судинними захворюваннями.

Нагадаємо, маленькі діти, які регулярно читають книги з батьками або вихователями, демонструють високі показники володіння мовою.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, скільки годин в день діти повинні спати.