Велике дослідження Онкологічного центру ім. М. Д. Андерсона виявило численні побічні ефекти від пластичних операцій на груди.

Медики проаналізували дані величезної кількості наукових робіт і вважають, що імпланти можуть спровокувати широкий клас захворювань, повідомляє The Medical News Today.

Грудні імпланти — протези, який використовується для зміни розміру або форми жіночих грудей. Деякі жінки лягають під ніж, що не соромитися власного тіла, інші проходять реконструкцію, щоб відтворити природнi груди після мастектомії. Зазвичай при пластичній операції використовуються два види імплантів — сольові і гелеві.

У першому випадку для створення імпланта силіконову оболонку наповнюють сольовим розчином, у другому випадку — в'язким гелем, який імітує підшкірний жир.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вчені проаналізували дані 100 000 осіб, які брали участь у великих дослідженнях на період 2007-2010 роки. Близько 80 000 пацієнтам імплантували силіконові груди, а решті — імплантати, заповнені стерильним сольовим розчином.

Близько 72 % пройшли звичайну косметичну операцію, близько 15 % — ревізійне збільшення, 10 % — реконструкцію грудей, а 3 % — процедури перегляду реконструкції.

Команда виявила, що жінки з силіконовими імплантами частіше вмирали від рідкісних синдромів: склеродермії, ревматоїдного артриту і синдрому Шегрена.

Ризик розвитку цих захворювань у жінок з імплантами був у шість-вісім разів вище, ніж у решти населення. Силіконові імпланти також можуть призвести до мертвонародження плода і раку шкіри.

Більш того, вчені виявили, що жінки з силіконовими імплантами можуть піддаватися більш високому ризику деяких хірургічних ускладнень в порівнянні з тими, хто волів соляний розчин.

Нагадаємо, знижений сексуальний потяг жінок після настання менопаузи можна збільшити з допомогою тестостеронового гелю.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нідерландські дослідники з Leiden University Medical Centre встановили причину постійних мігрені у чоловіків.

Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.