Високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.

До такого висновку прийшли дослідники з університету Нью-Йорка після того, як вивчили понад 6000 зразків крові жінок із США і Європи в період пременопаузи, пише Daily Mail.

Антимюллеров гормон обмежує процеси надмірного зростання у репродуктивних органах чоловічого та жіночого організмів. Його називають "лічильником яйцеклітин" оскільки встановивши його рівень, можна дізнатися, скільки жіночих статевих клітин, готових до запліднення, міститься в яєчниках.

Вчені також проаналізували дані ще 10 досліджень, щоб встановити вплив АМГ на ймовірність возникновнений раку грудей.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Дослідження показали, що у жінок з високим рівнем фертильності на 60 % частіше розвиваються злоякісні пухлини.

Медики вважають, що це відкриття дозволить використовувати рівень АМГ в якості потенційного биомаркера" для виявлення онкологічних захворювань на ранніх стадіях.

«Ми сподіваємося, що надалі нам вдасться виявити додаткові ознаки, які дозволять поліпшити прогнози щодо розвитку онкологічних захворювань на індивідуальному рівні»,— заявляє провідний дослідник і професор Енн Зеленюич-Жакотт (Anne Zeleniuch-Jacquotte).

Тепер дослідники намагаються розібратися, чи можна використовувати тест на АМГ як інструменту прогнозування для того, щоб скласти більш ясне розуміння ризиків виникнення раку у жінок і визначити вигоду від частих обстежень і профілактичних.

"Причини виникнення раку грудей пов'язані з комплексом факторів і досі не дослідженi повною мірою. Однак узагальнивши великий масив даних, ми зможемо зрозуміти, як багато причин пов'язані з розвитком раку молочної залози", — заявляє автор дослідження і професор Інституту дослідження раку при Лондонському університеті Ентоні Суэрдлоу

Нагадаємо, дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Як повідомляв портал "Знай.иа" радіочастотне випромінювання від мобільних телефон не призводить до розвитку злоякісних пухлин.

Також Знай.иа" писав, що британські дослідники з'ясували, як використовувати віруси для лікування меланоми.