Маленька коробочка, яка імплантуються в груди, допоможе в лікуванні тривожного розладу.

Пристрій розміром з коробку для сірників генерує слабкий електричний струм для стимуляції блукаючого нерва, що йде від грудей до мозку, повідомляє Daily Mail.

Вчені вважають, що гаджет зменшує відчуття тривоги, збільшуючи кількість хімічних речовин в тих областях мозку, які контролюють емоції.

Тривога — нормальна реакція на стрес або небезпеку, у відповідь на яку в організмі виробляється адреналін.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Однак проблеми виникають тоді, коли така реакція народитися незалежно від наявності небезпеки.

Симптоми включають прискорене серцебиття, задишку, тяжкість у грудях, нудоту, тремор та пітливість. Відчуття страху і відстороненості можуть також призводити до генерализованному тривожного розладу — почуття постійного занепокоєння без всякої причини.

Тривогу зазвичай лікують за допомогою когнітивно-поведінкової терапії. Пацієнтам допомагають ставити під сумнів негативні або тривожні думки і спонукають їх робити те, чого вони зазвичай уникають, побоюючись, що це може викликати занепокоєння.

Лікарі також можуть прописати антидепресанти, однак вони викликають побічні ефекти.

Новий імплантат схожий на кардіостимулятор і встановлюється безпосередньо під ключицею на лівій груді. Це дозволяє кожні п'ять-десять хвилин виробляти невеликі дози електрики.

Блукаючий нерв впливає на цілий ряд функцій, від дихання і частоти серцевих скорочень до відчуття смаку.

Удар струмом змінює рівні ключових хімічних речовин мозку і стимуляції блукаючого нерва. Цей вид терапії набирає популярність в останні роки для лікування епілепсії, депресії, хвороби Крона і шум у вухах.

Пристрій успішно протестовано на гризунах і чекає випробувань на людях.

Нагадаємо, групова когнитно-поведінкова терапія кращий вибір лікування тривожних розладів у дітей та підлітків.

Як повідомляв портал "Знай.uа" класична гра "Тетріс" зменшує тривогу і хвилювання при очікуванні.

Також "Знай.uа" писал, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.