Вагітність призводять до змін в корі головного мозку у матері.

Команда вчених з Університету Торонто в Канаді вивчила зовнішній шар сірої речовини, яка допомагає обробляти інформацію, і виявила, що реструктуризація кори відбувається задовго до народження дитини, повідомляє Daily Mail.

Слід зазначити, що медики вперше виявили дану закономірність. Попередні дослідження зосереджувалися на зміни в мозку матері в період після пологів.

Висновки нової наукової роботи підтверджують теорію "мамнезії", згідно з якою в період вагітності жінки стають більш забудькуватими і эмоцинальными. Як вважають вчені, так відбувається, тому що мозок надсилає більшу частину ресурсів на потреби майбутніх новонароджених.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В рамках дослідження фахівці обстежили 39 майбутніх мам у віці від 22 до 39 років. Жінки двічі відвідали лабораторію: у третьому триместрі вагітності і через три-п'ять місяців після пологів.

Обидва рази їх мозкова активність вимірювалася, поки учасники переглядали чотири блоки із зображенням 40 осіб щасливих і сумних облич дітей і дорослих. Під час кожного візиту жінок просили повідомити, чи відчувають вони симптоми тривоги і депресії. Під час другого візиту їм задавали питання про їх відношення до своїх дітей.

Завдяки цим звітам дослідники змогли виявити зміни активності мозку в різні періоди вагітності: від пренатального до постнатального. Дослідники також вивчили закономірність між активністю мозку і описами матерів їхніх стосунків зі своїми немовлятами.

Дослідники виявили, що жінки з більшою активністю мозку мали сильні зв'язки, ніж жінки, у яких не було реструктуризації.

"Результати нашої наукової роботи підтверджують ідею про те, що реакції на сигнали немовлят змінюються протягом вагітності та після пологів, причому у деяких матерів спостерігаються помітні зміни, ніж у інших", — заявив автор дослідження Девід Хейлі (David Haley).

В рамках майбутніх досліджень команда хоче встановити, чи впливають ці закономірності на нервові зміни або навпаки.

Нагадаємо, знайдено наукове пояснення, чому малюк штовхається в животі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійною дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.